Bro över Lögdeälven vid Lillängets vildmarkscamping
Interiör Flottarkojan
Vildmarkscamping vid Lillänget
Skogsälvens hus - flottarmuseum
Bo Stugor, camping

Lillängets vildmarkscamping

En naturskön plats vid Lögdeälven, där du kan njuta av den outbyggda skogsälven och lära känna dess historia som fenomenal timmertransportör i flottarmuseet "Skogsälvens hus". Här finns även en övernattningskoja med fyra sängplatser samt ytor för husvagnar och tält. Tillgång till vedeldad bastu, eldstäder, vindskydd och torrdass som är handikappanpassat.

Flottarkojan har byggts med gamla härbärgen som förebild. Timrade väggar, träbritsar och en eldpall i kojans mitt ger den rätta flottarkänslan. Här är det möjligt att äta sin matsäck i kojan - eller att prova sängplatserna!
Bygden arrangerar flera olika evenemang under året vid Lillänget.

Den outbyggda Lögdeälven är populär bland fiskare och vandrare. Inte så konstigt - fisket efter lax, havsöring och harr är av hög klass, och naturen erbjuder många fina miljöer för växter och djur.

Lögdeälvens Vildmarksled längs Lögdeälven är totalt 85 km. Varav 32 km går genom Bjurholms kommun och 53 km genom Nordmalings kommun. Det finns 15 vindskydd och 5 övernattningsstugor.

Vintertid finns det välpreparerade skoterleder längs båda sidor om Lögdeälven med anknytning till Vildmarksledens vindskydd och övernattningsstugor.