Utförsåkning i Agnäsbacken
Agnäsbacken
Agnäsburgare
Göra Aktiviteter Skidor

Agnäsbacken

Agnäsbacken är en högklassig vintersportanläggning där aktiviteterna finns samlade inom ett naturskönt och lättillgängligt område. Den alpina anläggningen i Agnäs har tre liftar och ett tiotal nedfarter.

Här finns allt från puckelpister och branta nedfarter för träningsgrupper och övriga som gillar höga farter och utmaningar, till långa lätta backar där de mindre fartglada kan njuta av utförsåkningen.

Skidbuss kör varje lördag från Umeå till Agnäsbacken. Förbokas via Agnäsbackens webbplats.

För tur- och längdåkarna prepareras flera spår, som är placerade i lätt åkt och naturskön terräng med utgångspunkt från parkeringen vid serveringsstugan. Utöver dessa spår finns dessutom ett preparerat spår till en enkel toppstuga på Höglidpusten.

De som vill lära sig mer om skidåkning kan ta skidlektioner i grupp eller med privatlärare. Det finns möjlighet till skidlektioner för både barn och vuxna.

Anläggningen har även skiduthyrning, restaurang, matsäcksstuga och vissa dagar anordnas "After ski" med underhållning.

Rågberget och Agnäsbackens restaurang är en mycket uppskattad samlingspunkt för skoteråkarna, vars ledsystem har en knutpunkt på Rågberget. Många trevliga utflyktsmål återfinns efter lederna i anläggningens närhet.

Husvagnscampingen vid Agnäsbacken, mitt i skidanläggningen, har blivit ett populärt ställe för de som vill vintercampa. Ett sextiotal platser erbjuds samt ett välordnat servicehus, grillplatser och övrig service inom bekvämt avstånd. Det finns även ett antal platser för er som vill stå en kortare tid.

Agnäs Stugby, som ligger mitt emot skidbacken på norra sidan av väg 353, har nio nyrenoverade stugor utrustade för självhushåll.